Hur räknar man ut odds och väljer strategi i craps?


Precis som i alla tärningsspel så styr slumpen i craps. Det betyder dock inte att du inte kan ha en strategi för hur du satsar och på så sätt maximera dina chanser till vinst. Vi skall kika lite på hur tankarna och strategier går runt ett spel som craps. Det är ingen skillnad på möjligheterna i craps på Internet eller om du kör på ett bra hotell i Las Vegas som är känt för bra crapsbord IRL.

Spelregler och förståelse för craps

För att kunna räkna ut odds och välja spelstrategi måste du först förstå vad craps går ut på. Du ska med hjälp av två tärningar slå en eller vissa tal. Exakt vilka du ska slå beror på vilken typ av satsning du har gjort. Vi rekommenderar att du först testar en demo-version för att lära dig mer om spelreglerna.

Räkna ut odds

Att räkna ut odds på craps är egentligen inte så svårt. Du behöver bara tänka på talen som tärningarna visar. Du har till exempel betydligt mindre chans att få en 2:a än 7:a. Det finns endast en kombination som ger 2 och det är 1+1, alltså 1:36. Ska du så slå en 7:a har du istället 6 möjligheter eller 6:36.

Olika spelstrategier

Den strategi som rekommenderas i craps är att välja någon av de enkla satsningarna Pass line eller Don’t pass line. Det är dessa som ger huset den lägsta fördelen. Spelbordet har flera andra satsningar men dessa kan ses som överkurs. Dessa kan du lära dig när du känner att du har full koll på reglerna.En annan strategi som många provar på är den som kallas martingale strategin. Här ska du dubbla dina satsningar efter varje förlust för att täcka upp. Det är dock en strategi som kräver en stor budget. Tänk också på att det aldrig finns någon garanti för att en strategi fungerar. Du bör först